Service Hotline
0519-81230981
Hírek
Haza > Hírek > Tartalom

Termék kategória

Mi a grafén anyag?

A grafén az eddigi legvékonyabb és legerősebb anyag. Vékony, mert a grafén a kétdimenziós kristályok szénatomjaiból áll, csupán egy atom vastagsága. Bár a szélsőséges, de nagyon sűrű, még a hélium legkisebb atommérete sem tud behatolni.

Mi a grafén? A grafén egy méhsejtrétegű film, amelyet a szénatomok sp2 hibridizációjával alakítottak ki. Ez egy kvázi-kétdimenziós anyag, amelynek csak egy atomi rétegvastagsága van, ezért monatomikus réteggrafitnak is nevezik. Vastagsága kb. 0,335 nm, a különböző gyártási módok szerint különböző mélységek és lejtők vannak, általában függőleges irányban kb. 1nm magasságban, vízszintes szélessége kb. 10nm és 25nm, továbbá a szén-kristály ( nulldimenzionális fullerének, egydimenziós szén nanocsövek, háromdimenziós grafit).

Hosszú idő múlva a fizikus elméletileg megjósolni, hogy a kvázi-kétdimenziós kristály maga az instabilitás termodinamikai természete szobahőmérsékleten gyorsan lebomlik vagy felhajlik, tehát nem létezhet egyedül.

2004-ig a British University of Manchester fizikus Andrei Gem és Constantine Novo Shuo Luofu mikro-mechanikus sztrippelési módszerrel sikeresen elválasztották a grafitgrafénektől, megerősítette, hogy egyedül létezhet a grafén esetében. A kutatás kezdett aktív, a két elnyerte a 2010-es Nobel-díjat a fizikában.

A grafén legígéretesebb alkalmazása a szilícium cseréje, amely ultra-miniatűr tranzisztort termel a jövőbeli szuperszámítógépek előállításához. A szilícium helyett a grafén helyett a számítógépes processzor több százszor fut tovább.

Ráadásul a grafén szinte teljesen átlátszó, csak 2,3% fényt szív el. Másrészről nagyon sűrű, még a legkisebb gázmolekulák (hélium) sem képesek behatolni. Ezek a funkciók ideálisak átlátszó elektronikus termékként való használatra, mint például átlátszó érintőképernyő, fénykibocsátó panel és napelem.

Mint a legerősebb, legerősebb és legvezetősebb vezetőképességű új típusú nanoanyagok, a grafén "fekete arany" és "új anyagok királya" néven ismert, a tudósok azt is megjósolják, hogy a grafén "teljesen megváltoztatja a 21. századot" egy újabb globális, zavaró új technológiát és új ipari forradalmat.


Vizsgálat
Send
Termék kategória
Lépjen kapcsolatba velünk
Cím: 8, 9 nyugat Tai Lake Avenue, növényi Wujin Economic Development Zone, Changzhou, Jiangsu, Kína.
Telefon: 0519-81230981
Fax: 0519-81230998
E-mailben: sales@thesixthelement.com.cn
A hatodik elem (Changzhou) anyagok Technology Co., Ltd.