Service Hotline
0519-81230981
Hírek
Haza > Hírek > Tartalom

Termék kategória

A grafén változó test topológiai szigetelője bizonyos feltételek mellett

A Massachusetts Institute of Technology honlapja szerint nemrégiben az iskolai tudósok megállapították, hogy bizonyos extrém esetekben a grafén a topológiai szigetelő egyedüli funkciójává alakítható, és várhatóan új ötleteket nyújt a kvantumszámítógépek gyártásához. A kutatás ezen a héten megjelent a Nature folyóiratban.

A kutatók azt találták, hogy a grafén pelyhek alacsony hőmérsékletű környezetben helyezkednek el 35 Tesla mágneses térerővel és 0,3 Celsius fokkal magasabbak, mint az abszolút nulla. A grafén vezető tulajdonságai megváltoztathatók, hogy lehetővé tegyék az elektronok szűrését az elektron centrifugálás iránya szerint, amely jelenleg nem elérhető egyetlen hagyományos elektronikus rendszerben sem.

Tipikus körülmények között a grafén normál vezetőként viselkedik, és ráfeszültséget ad rá, és az áram áthalad rajta. De ha egy graféndarabot helyezünk rá egy merőleges mágneses mezőre, akkor a grafén tulajdonságai megváltoznak - az áram csak a grafén pelyhek szélén fut, a többi pedig szigetelővé válik. Ezenkívül az áram csak egy irányban mozoghat a mágneses mező irányában. Ezt a jelenséget kvantum Hall-effektusnak nevezik.

Az új tanulmányban a kutatók azt találták, hogy ha a fenti esetben erős mágneses mezőt adunk a grafén helyzetéhez, a grafén tulajdonságai ismét megváltoznak: az elektronok még mindig csak a grafén széle mentén működnek, de a A műveletet az egyirányútól a kétirányú irányba változtatjuk, és az egyedi irányt az elektron centrifugálás különböző irányai határozzák meg.

"Szokatlan speciális karmestert hoztunk létre" - mondta egy posztdoktori kutató az MIT Fizika részlegén. A topológiai szigetelő közös funkciója az elektronok elkülönítése az elektron centrifugálás irányában. A grafén azonban nem szokásos értelemben topológiai szigetelő. A különböző anyagrendszerekben ugyanolyan hatásúak. Ennél is fontosabb, a változó mágneses mező, akkor is bármikor az irányt az elektronikus művelet, a hatalom, vagy nem ellenőrzik az állapotot. Ez azt jelenti, hogy áramkörökbe és tranzisztorokká alakíthatók, amelyeket eddig nem értek el.

Ereró, a MIT egyik társult professzora elmondta, hogy a grafén jellemzésének előrejelzései voltak, de senki sem tette meg. A tanulmány először megerősítette a grafén szelektivitását a spinelektronok számára, és először bizonyították, hogy a grafén képes szabályozni az elektronikus működés irányát és az elektromos áram állapotát. A kísérlet olyan dolgokat tett, amelyeket néhány kutató évtizedek alatt siker nélkül próbál elérni, és új módot ígér a kvantum számítógépek létrehozására.

A Massachusetts Institute of Physics professzora, aki részt vesz a tanulmányban, szerint a tanulmány új irányt mutat a topológiai szigetelők tanulmányozásához. "Nem tudjuk megjósolni, hogy mi lesz a megállapítás, de kiterjeszti a gondolkodásunkat, és lehetőséget biztosít több eszköz gyártására" - mondta.

Azt mondta: "Mivel rendkívül alacsony hőmérsékletű és erős mágneses környezetre van szükség, az ilyen követelmény elérése nem könnyű, így a kvantumgép által termelt technológia nagyon profi felszerelés lesz, először a nagy prioritású számítástechnikához feladatokat.” Ezután megvizsgálják a grafén teljesítményét egy alacsonyabb mágneses mezőben (1 Tesla) és magasabb hőmérsékleten, a technológia küszöbének csökkentése érdekében.


Vizsgálat
Send
Termék kategória
Lépjen kapcsolatba velünk
Cím: 8, 9 nyugat Tai Lake Avenue, növényi Wujin Economic Development Zone, Changzhou, Jiangsu, Kína.
Telefon: 0519-81230981
Fax: 0519-81230998
E-mailben: sales@thesixthelement.com.cn
A hatodik elem (Changzhou) anyagok Technology Co., Ltd.