Service Hotline
0519-81230981
Hírek
Haza > Hírek > Tartalom

Termék kategória

A grafén új szerkezete olyan, mint egy szivacs

Az Egyesült Államok Massachusetts Institute of Technology (MIT) szerint a 8. héten jelentették a tudósok a grafénlemez megnyomásával és megolvasztásával, hogy a legkönnyebb és legszilárdabb anyagokat - a porózus háromdimenziós grafén szerkezetet - alakja hasonló a szivacs, a sűrűség csak 5% -a vas, de a szilárdság több mint 10-szer.

A grafén a kétdimenziós formában a legerősebb anyagnak tekinthető, de a kutatók számára nehéz volt a kétdimenziós formájának erős erősségét hasznos háromdimenziós anyagokké alakítani. A legutóbbi tanulmányban a kutatócsoport a grafén kis darabjait hő és nyomás alkalmazásával összepréselte, hogy összetett és stabil szerkezetet hozzon létre, hasonlóan a korallokhoz és a diatómákhoz. Az új struktúrát "spirális huszonnégy tetraéder" -nek nevezik, felülete nagyon nagy a kötethez képest, de nagyon erős.

"A grafén kétdimenziós anyaga csak egy atom vastag, egyedülálló mértékű robusztussággal és elektromos tulajdonságokkal rendelkezik, de azért, mert túl vékony" - mondta Marcus Bieer, a MIT Civil Engineering és a kutatócsoport igazgatója. Környezetvédelmi Mérnöki. Nehéz háromdimenziós anyagokat készíteni, de a legújabb kutatásaink ezt tette.

"A grafén geometriai alakja természetesen előfordul a hő és a nyomás hatása alatt, nagyon bonyolult és nem hagyományos módon." A kísérletben a kutatók egy 3D-s nyomtatót használtak egy olyan struktúra létrehozására, amely több ezer alkalommal bővült, és megvizsgálta a kapott eredményeket.

Az új tanulmány, melyet a Science Progress című folyóiratban közöltek, azt mutatja, hogy az új struktúra fölénye ennek az egyedülálló struktúrának köszönhető, nem pedig az anyagnak. Ez azt jelenti, hogy a tudósok ugyanolyan geometriai anyagból készíthetnek más anyagokat, hogy ugyanolyan könnyű anyagot kapjanak.

A kutatók úgy vélik, hogy ugyanez a geometria alkalmazható a nagyobb szerkezeti anyagok blokkjaira is. Például a híd létrehozására szolgáló cement ugyanazt a porózus geometriát eredményezheti, és ugyanolyan szilárdságot érhet el, miközben csökkenti a súlyt. Ezenkívül, mivel ez az alak tele van apró pórusokkal, várhatóan víz vagy vegyi anyagok szűrésére szolgál.


Vizsgálat
Send
Termék kategória
Lépjen kapcsolatba velünk
Cím: 8, 9 nyugat Tai Lake Avenue, növényi Wujin Economic Development Zone, Changzhou, Jiangsu, Kína.
Telefon: 0519-81230981
Fax: 0519-81230998
E-mailben: sales@thesixthelement.com.cn
A hatodik elem (Changzhou) anyagok Technology Co., Ltd.