Service Hotline
0519-81230981
Hírek
Haza > Hírek > Tartalom

Termék kategória

A Graphene kora még nem érkezett meg

De tíz éve született, az átlátszó mobiltelefonom, ahol?

Valójában 2012-ben a grafén Nobel-díját nyert Konstantin Novoselov és kollégái megjelentettek egy cikket a "Természetről", hogy megvitassák a grafén jövőjét, a fejlesztés két évét is. Úgy véli, hogy anyagi, grafénként "a jövő fényes, az út kanyargós", bár fontos szerepet játszhat a jövőben, de mielőtt számos nagy nehézséggel legyőzni, ez a jelenet nem fog megtörténni. Még ennél is fontosabb, hogy figyelembe véve az ipari megújulás hatalmas költségeit, a grafén előnyei nem elegendőek ahhoz, hogy egyszerűen helyettesítsék a meglévő berendezéseket - valóságos kilátásait, talán egyedi tulajdonságai miatt, testreszabott új alkalmazások miatt.

Mi a grafén a végén?

A grafén az első olyan anyag, amelyet egy atomréteg talál. A szénatomok hexagonális hálószemekhez kapcsolódnak. A grafittartalmú ceruza egyenértékű a számtalan graflensréteggel, és a szén nanocsövek a csőbe gördültek. Grafit, grafén, szén nanocsövek és globin.

A szén-atomok közötti kémiai kötés miatt a grafén tartós: kanyarodás nélkül nagy szögben hajlik, de nagy nyomás ellen is. És mivel csak egy atomréteg, az elektronikus mozgás egy síkra korlátozódik, új elektromos tulajdonságokat hozott. A grafén látható fényben átlátszó, de légmentes. Ezek a tulajdonságok nagyon alkalmasak védő és átlátszó elektronikai termékek nyersanyagaként. De megfelelő a jobb, tényleg nem jön olyan gyorsan.

Az egyik kérdés: az előkészítési módszer. Sok tanulmány bemutatja a grafén elképesztő tulajdonságait, de van csapda. Ezek a csodálatos funkciók nagyon igényesek a minta minőségén. A grafénminták elektromos és mechanikai tulajdonságainak legjobb megszerzése érdekében a leginkább időigényes és költséges eszközökre van szükség: mechanikai sztrippelési módszerrel - a grafit tapadószalaggal, a grafén mesterséges sztrippelésével. Ne nevessen, 2004-ben Novo Shawlov annyira előkészített grafén.

Bár a szükséges felszerelés és technikai tartalom alacsonynak tűnik, de a probléma az, hogy a sikerességi ráta alacsonyabb, szerezzenek bizonyos mintákat a kutatás elvégzéséhez, az ipari termeléshez is? tréfa. Az iparosodáshoz ez nem jelent hasznot. Még akkor is, ha elsajátítottad a világ grafit bányát, egy nap néhány darabot lehúzhat ... ... természetesen sok más módja van a termelés növelésére és a költségek csökkentésére - a gond az, hogy ezek a termékminőség és esik. Folyékony sztrippelési módszerrel rendelkezünk: a grafit vagy hasonló széntartalmú anyag a rendkívül magas folyadék felületi feszültségéig, majd mélyen a grafén hópehely ultrahang bombázása. Van egy kémiai gőzölési módszer: hagyjuk, hogy a széntartalmú gáz a réz felszíni kondenzációjában, a képződés a grafén vékony réteg, majd megfosztották. Közvetlen növekedési módszerünk van, a szilikon két rétegének közepén, közvetlenül a grafénréteg növekedésére. Van egy kémiai redox módszer is, az oxigénatomok behelyezésével a grafitlap elválasztására stb. Számos módszer létezik, de saját alkalmazási körük is van, de eddig nem igazán alkalmas ipari gyártástechnológia nagyszabású iparosítására.

Miért nem tudnak ezek a módszerek jó minőségű graféneket készíteni? például. Bár egy grafén darab központi része tökéletes hattagú gyűrű, gyakran elszakad a szélén, és öt- vagy héttagú gyűrűsé válik. Ez nem tűnik remeknek, de a kémiai gőzölési módszer "graphen" egy darabját nem igazán fejezi ki, a növekedés egyik pontjából. Ez valójában több pont egyúttal a "polikristályos" növekedés, és nincs mód annak biztosítására, hogy ezek a pontok kis darabokból nőjenek ki teljesen igazodva. Így ezek a deformált gyűrűk nemcsak a szélén vannak elosztva, hanem minden "egyben" léteznek, hogy ezt a grafénből ki lehessék, strukturális gyengeséggé váljanak, könnyű törni. Még ennél is rosszabb, hogy a grafénnek ez a szakasza nem gyógyul, mint a polikristályos fémek, és valószínűleg kiterjeszti egész idő alatt. Az eredmény az, hogy a teljes grafén ereje felére csökken. Az anyag egy problémás terület, mint a hal és a medve mancsa nem lehetetlen, de biztosan nem olyan gyorsan.


Vizsgálat
Send
Termék kategória
Lépjen kapcsolatba velünk
Cím: 8, 9 nyugat Tai Lake Avenue, növényi Wujin Economic Development Zone, Changzhou, Jiangsu, Kína.
Telefon: 0519-81230981
Fax: 0519-81230998
E-mailben: sales@thesixthelement.com.cn
A hatodik elem (Changzhou) anyagok Technology Co., Ltd.