Service Hotline
0519-81230981
Hírek
Haza > Hírek > Tartalom

Termék kategória

A készítmény a grafén áttekintése

Jelenleg vannak sok módszer előkészítéséhez a grafén. Ez a könyv van osztva a fizikai és kémiai módszerekkel.

1 fizikai módszer a grafén elkészítése

A fizikai módszer általában alapul olcsó grafit vagy bővített grafit nyersanyagként, mechanikus csíkot, tájékozódás epiphysees, folyadék vagy gáz közvetlen módszer, hogy készítsen egy- vagy többrétegű grafén csíkot. Ezek a módszerek könnyen, nyersanyagok beszerzése, a művelet viszonylag egyszerű, szintetikus grafén nagy tisztaságú, kisebb hibák.

1.1 mechanikus csíkot módszer

Mechanikus csíkot vagy micromachining az egyik legegyszerűbb módja, hogy közvetlenül húzza a grafén lap egy nagyobb kristály. Novoselovt et al. sikerült a csíkot, és az erősen orientált pirolitikus grafit egyrétegű grafén betartva egy nagyon egyszerű micromachined módszer stripping 2004-ben, egyrétegű grafén független jelenléte bizonyítja. Az adott folyamat a következő: először használja a plazma oxigén az 1 mm vastag erősen orientált pirolitikus grafit felszíni ion rézkarc, ha a felület rézkarc 20 μm széles és 2 μm-es mély mikro-slot, photoresist hozzákapcsolja a pohár fekük, és majd a szalag szakadás többször van távoli-val egy átlátszó szalag, majd eltávolítják a felesleges erősen orientált pirolitikus grafit és a pohár fekük és a microcapsules kerül az acetonos oldatot a Ultrahangos, és végül a monokristályos Szilíciumostyák be a oldószerek aceton, van der Waals-erő vagy a kapilláris erők egy rétegben grafén "eltávolít" lesz.

Azonban ez a módszer van néhány hátránya, mint az előállított termék mérete nem könnyű ellenőrizni, nem megbízhatóan készít egy elég hosszú grafén, és ezért nem felel meg az ipari igényekre.

1.2 orientáció epiphytic módszer - kristály

Peter W.Sutter-et al. ritka fém ruténium használják a növekedés mátrix, amely az atomi szerkezetét a mátrix "faj"-a grafén. A C-atomok először beszivárgott a ruténium 1150 oC-on, és majd lehűtött 850 ° c-on Mielőtt a nagy mennyiségű szén atomok felszívódnak, mert float a felszínre a ruténium, alkotó a monolitikus szén atom "sziget" a hordozó felületén, sziget "fokozatosan nőnek fel, végül nő egy réteg teljes grafén. Után az első réteg lefedettség mértéke 80 %-át a második réteg növekedni kezdett, az alján a grafén és a mátrix ott a második réteg után a korábbi réteg kialakulását az erős kölcsönhatás és a hordozó szinte teljesen elkülönül, így csak gyenge csatlakozó, így, a monolitikus grafén lap készült. Azonban a grafén lap e módszerrel előállított általában egyenetlen vastagságú, és a tapadás a grafén és a mátrix befolyásolja az előkészített grafén pehely tulajdonságait.

1.3 folyékony fázis, és a közvetlen módszer stripping gázfázisban

Folyékony és gáz-halmazállapotú közvetlen csíkot módszer utal, hogy a közvetlen kibocsátás vonatkozó grafitból vagy bővített grafit (EG) (általában a gyors hőmérséklet-emelkedés 1000 ° c felett oxigén-tartalmú csoportok távoli-hoz kap) hozzáadott szerves oldószer vagy víz, a ultrahang, a fűtés vagy a levegő áramlását termelni adott koncentráció egy- vagy többrétegű grafén oldat. Coleman et al. Dispersed grafit-N-metil-pyrrolidont (NMP) ugyanúgy, mint a folyékony fázisú peeling a szén nanocsövek. A grafén egyrétegű hozam 1 % volt ultrahang, és hosszan tartó ultrahang (462 h) 1 óra elteltével, hogy a grafén koncentrációja legfeljebb 1,2 g/mL. Az eredmények azt mutatják, hogy a kölcsönhatás az oldószer és a grafén tud egyensúlyt az energia szükséges leválását a grafén, ha az oldószer megfelel a felület az energia a grafén, és a felületi feszültség a grafén lehet 40 ~ 50mJ / M2. Csíkot graphite lap hatása lehet javítani légáramlás hatásának. Janowska et al. bővített grafit nyersanyag és mikrohullámú besugárzása fokozására felhasználni a teljes hozam grafén (~ 8 %) és az ammónia oldószer. Mélyreható tanulmányok kimutatták, hogy a magas hőmérsékleten oldószer bomlás által termelt ammónia behatolnak a grafit lapot, és húzza le a grafit, amikor a levegő nyomás meghalad egy bizonyos értéket elég leküzdeni a van der Waals-erő között a grafit lapok.

Az olcsó grafit vagy bővített grafit nyersanyagként a folyamat nem jár kémiai változás. Folyékony fázis vagy a közvetlen módszer stripping gázfázisban grafén elkészítése olcsó, egyszerű működés és magas minőségű termék előnyeit, de ott is monolit grafén hozam magas, Lamelláris agglomeráció súlyos, kell, hogy tovább húzza ki a stabilizátor és egyéb hibák.


Vizsgálat
Send
Termék kategória
Lépjen kapcsolatba velünk
Cím: 8, 9 nyugat Tai Lake Avenue, növényi Wujin Economic Development Zone, Changzhou, Jiangsu, Kína.
Telefon: 0519-81230981
Fax: 0519-81230998
E-mailben: sales@thesixthelement.com.cn
A hatodik elem (Changzhou) anyagok Technology Co., Ltd.