Service Hotline
0519-81230981
Hírek
Haza > Hírek > Tartalom

Termék kategória

Grafén speciális szerkezet

A grafén egy kétdimenziós méhsejtszén-anyag, amely hexagonális elrendezésű szénatomokból áll. Szén- és szénatomok a sp2 hibrid kombinációjával, szerkezete nagyon stabil. A grafén speciális szerkezete számos kiváló tulajdonsággal jár.

A grafit jelenleg a legnagyobb anyag keménységében található, és kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, legfeljebb 2600m2 / g elméleti felülettel, kiemelkedő hővezető képességgel, 3000W / (m · K) -ig. Ezenkívül a grafénnek jó vezetőképessége is van. Szobahőmérsékleten elektron mozgása akár 20000 cm2 / (V · s) is lehet.

A grafén kiváló tulajdonságai miatt a kutatók úgy értékelik, hogy a mátrix anyagának megerősítéséhez hozzáadják a mátrixanyag teljesítményét.

A grafén specifikus felülete azonban összességében agglomerálódik, ami nemcsak csökkenti adszorpciós kapacitását, hanem maga a grafén saját teljesítményét is befolyásolja, ezáltal befolyásolja a grafén-megerõsített kompozitok teljesítményét. Ezenkívül ez az összejövetel visszafordíthatatlan, hacsak nem alkalmaznak külső erőket, például ultrahangot és erős keverést, hogy egyenletesen szétszóródjanak. Annak érdekében, hogy kiváló grafén-megerősített kompozitokat kapjunk, a kutatók kutatást végeztek a grafén agglomeráció leküzdésében.

Az egyik leggyakrabban alkalmazott módszer az oxidált grafit és ultrahangos oxidáció nélküli grafit előkészítése, majd kémiailag redukálva a grafénre. Erős van der Waals-erő van ebben a módszerben előállított grafén és könnyen feloldható az oldatban.

Egy másik gyakori módszer a grafén egy szerves oldószerben vagy egy felületaktív anyag vizes oldatában történő diszpergálása a grafén felületén lévő molekuláris vagy felületaktív molekulák adszorbeálására és a monoklinikus grafénnek a klasszikus repulzív erővel és a Intermolekuláris erő diszperzió.

Kimutatták a grafén agglomerációjának fizikai vagy kémiai módosítással történő gátlására való képességét, de az összetétel kialakítása során bevezetett szennyeződés befolyásolja-e a vizsgált összetett maradványok tulajdonságait. Bizonyos felületi módosításokat és egyéb módszereket alkalmazhatunk a grafén diszpergálhatóságának javítására.

Jiang a grafén felületi módosításával, ezáltal javítva a grafén és a réz mátrix közötti felületet, a polisztirol a kompozit anyag réz egységes diszperziójában. A kompozitok morfológiáját a rézmátrixban egyenletesen diszpergálták.

Jing nagyfokú redukáló képességként galluszsavat használta stabilizálószerként és redukálószerként a grafén nagy diszpergálhatósága érdekében. Elemzésük a benzol gyűrűszerkezet és a molekulában található grafén között létrejövő π-π konjugált kölcsönhatásoknak köszönhető, amely a grafén stabilizátorként adszorbeálódik.

Ennek következtében a grafénlemez erős negatív töltéssel rendelkezik, hogy megakadályozza a grafén további felhalmozódását, ami megnehezíti az újraegyesítést, annak biztosítása érdekében, hogy az előkészített grafén nagy diszperziós teljesítményt nyújtson.

A fenti vizsgálaton keresztül látható, hogy az anyag vagy eljárás alkalmas arra, hogy a kavics egyenletesen eloszlódjon a mátrixban, ezáltal növelve az összetett anyagok teljesítményét.


Vizsgálat
Send
Termék kategória
Lépjen kapcsolatba velünk
Cím: 8, 9 nyugat Tai Lake Avenue, növényi Wujin Economic Development Zone, Changzhou, Jiangsu, Kína.
Telefon: 0519-81230981
Fax: 0519-81230998
E-mailben: sales@thesixthelement.com.cn
A hatodik elem (Changzhou) anyagok Technology Co., Ltd.