Service Hotline
0519-81230981
Hírek
Haza > Hírek > Tartalom

Termék kategória

A grafén segít megvédeni az acélt a rozsdától

Egy indiai kutató és partnere feltalált egy új technológiát, amely a grafént használva megakadályozza az acél rozsdásodását.

Az acél rozsdásodás nagy probléma az autóiparban. Bár festékkel borított, könnyű karcolódni és króm lesz a lökhárítóhoz. Az eljárás mérgező vegyi anyagok hozzáadását jelenti

A probléma megoldása érdekében Sarbajit Banerjee SUNY Buffalo kémia professzora és Robert Dennis doktorandusz kifejlesztett egy polimer kompozitot, amely grafént tartalmaz

A grafén egy szén-atom réteg, hidrofób és erős elektromos vezetőképessége van. Ezek a tulajdonságok lehetővé teszik az acél számára, hogy csökkentse a vas rozsdásodó vas elektrokémiai reakcióját, miközben vízzel van kitéve.

A két kutató hozzáadta az összetett bevonatot egy lakkhoz, azt acélra helyezte, majd sós vízbe merítette. Egy tipikus téli éghajlaton a sós víz, a só és a hó keveréke más, és az autó egy autóhoz tapad, ezért nagyon hatásos, mint egy nagyon rossz környezeti alternatíva.

Kezdetben a lakkozott acéllemez csak néhány napig sós lében maradt fenn. Azonban a hozzáadott grafén koncentrációjának és diszpergálásának módosításával a Banerjee és a Dennis egy hónapig képes a lakkot ebben a környezetben tartani.

Banerjee azt mondta, hogy hozzá akar adni valamit a bevonathoz, amely észleli a víz pH-értékének változását a karcolások közelében, és reagál a vízzel oly módon, hogy lezárja a repedéseket.

Bár ez a technológia messze van a kereskedelmi forgalomtól, az acéliparban működő nagyvállalatok is érdeklődnek a tanulmányban való részvétel iránt, különösen a Tata Steel-től, amely már finanszírozta a Banerjee kísérletét. A két tudós 50 ezer dollárt kapott a New York-i Állami Intézet környezetszennyezés-megelőzési programjaitól.

A sajtóközleményben a Banerjee szerint a festék a helyi acélüzemben meglévő berendezések használatával állítható elő.

A hexavalens krómtól eltérően, amely lökhárítók és egyes motorok bevonására szolgál, a grafén nem mérgező, mert szén, és nem igényel erős savakat, és biztonságos az egész folyamat során. Ezek az okok miatt a grafén magikus anyag a jövőbeni elektronikai alkatrészek számára.


Vizsgálat
Send
Termék kategória
Lépjen kapcsolatba velünk
Cím: 8, 9 nyugat Tai Lake Avenue, növényi Wujin Economic Development Zone, Changzhou, Jiangsu, Kína.
Telefon: 0519-81230981
Fax: 0519-81230998
E-mailben: sales@thesixthelement.com.cn
A hatodik elem (Changzhou) anyagok Technology Co., Ltd.