Service Hotline
0519-81230981
Hírek
Haza > Hírek > Tartalom

Termék kategória

A grafén jellemzői és alkalmazása

Először is, grafén anyagprofil

A világ jelenleg nem egyértelmű grafén definíciója. 2004 British University of Manchester tudósok Andrei Heim és Constantine Norfolkov talált egyrétegű graphene (grafén). A fizikai Nobel-díjat 2010-ben kapták meg a grafén anyagok kiváló kutatási munkájáért. Ezért a kezdeti grafén csak az egyetlen anyag egyetlen szerkezeti rétegére utal, az új anyag egyetlen szerkezete, a kétdimenziós anyagnak csak egy szénatomja van. Azonban a nyomon követési vizsgálatok azt mutatják, hogy a két és három, valamint akár tíz rétegű szénatomok elektromos természetéből adódóan sajátos fizikai tulajdonságokkal is rendelkeznek, a grafitanyagban lévő 10 réteg szénatomjainak jelenlegi vastagsága Mint grafén Az érvet fokozatosan elismerik az oktatók. A nemrégiben létrehozott kínai Metalsene Uniós Szabványügyi Bizottság megállapította, hogy az anyagban lévő 10 réteg szénmonoxid vastagsága a grafén tartományba tartozik.

A grafén egy varázslatos anyag, mindaddig, amíg egy kicsit más anyagokba való felvétele mágikus hatással bír, méltó az "szuper anyag" anyagi szektorra. A grafén nemcsak "legvékonyabb, legerősebb", mint hővezető, jobb, mint bármely más anyag hőhatása. A grafén használatával a tudósok új, különleges tulajdonságokkal rendelkező anyagokat fejleszthetnek ki. Nagyon alacsony ellenállása miatt az elektronmigráció rendkívül gyors, ezért várhatóan vékonyabb, gyorsabb vezetőképes forgácsok kifejlesztésére használják, a szilícium helyett. Mivel a grafén lényegében átlátszó, jó vezető, alkalmas továbbá átlátszó érintőképernyők, könnyű lemezek, sőt napelemek előállítására is. A szuperkondenzátorok és a chipek a világnak a grafénmező tanulmányozására összpontosulnak, de a grafén forradalmi előrehaladásának csúcspontja jövője is. A grafén alkalmazása olyan folyamatnak kell lennie, amely az alsó végtől a csúcsig terjed. A grafén alacsony vezetőképességű alkalmazások alkalmazása az elmúlt két-három évben emelkedni fog, és a fotovoltaikus cellák használata és a szilícium chip chip területének cseréje még mindig sokáig tart. "

Másodszor, grafénből készült

A grafén gyakorlati termékei két kategóriába sorolhatók: grafén film és grafénpor. Számos mód van a grafén előállítására a laboratóriumban (lásd az alábbi ábrát). Azonban a tömeggyártás grafén főleg kétféle: az egyik a vegyi gőz lerakódás a fém felületén nőni egy réteg aránya nagyon magas, nagy terület grafén film anyag; Az egyik a természetes grafit a fizikai vagy kémiai A módszer a zúzás, a képződés a grafénpor. A grafén por nagyon finom porszerűnek tűnik. A belföldi grafénpor és a grafénfólia tömegtermelési kapacitással van felszerelve, várhatóan számos ipari alkalmazás lesz a grafén nagyszabású bevezetése. A csúcstechnológiás anyagként a grafénpor gyártási folyamata, a kutatás és fejlesztés, a technológia és a berendezések nagyon fontosak, a munkaerőköltségek előállítása nagyon kicsi. Az éves termelési kapacitása 50 tonna grafén por ügy, a gyártási folyamat csak néhány munkavállaló csak.

Harmadszor, a grafén alkalmazása

1, a grafén film alkalmazása

Mobiltelefon érintőképernyő, hogy elindítsa az első felvétel a grafén film alkalmazás. A grafénfilm a 2014-es fényes foltban az érintőképernyő területén, 2015-ben a rugalmas kijelzőn, az elektronikát áttörheti. A statisztikák szerint a mobilkészülékek érintőképernyős gyártása 2015-ben elérheti a 36 millió négyzetmétert. Ez szintén bizonyos mértékig mutatja a grafén ITO film piacát. 2016 hazai és külföldi vállalkozások lehetnek a rugalmas napelem áttörés, 2017 lehet nagyszabású alkalmazása a tudomány és a technológia területén. "Magától értetődik, hogy a grafén filmanyagok már az orvosi területen is áttörést, jobb értékelést.

2, a grafén por alkalmazása

Az úgynevezett "grafénpor" valójában egyetlen réteg grafén és többrétegű grafén keverékpor. Alkalmazása is nagyon kiterjedt.

A, a kábelhez hozzáadott grafénpor nagymértékben javítja a vezetőképességet, növeli a kábel haszonkulcsait, a piaci kilátások igen nagyok.

B, grafén por cink-oxid korrózió elleni bevonás helyett egy grafén helyettesítheti az 50 rész cink-oxidot, ami azt jelenti, hogy ha a jövőben a grafén helyett a cink-oxid, korróziógátló bevonat tonnánként csökkentheti a költséget 1000-2000 jüan; Néhány műanyag, mert a grafén hozzáadása és termikus funkciója van.

C, a lítium-ion akkumulátor iparban a lítium-vas-foszfát erőteljes lítium-ion akkumulátorként az egyik leginkább aggasztja a katód anyagát, gyenge vezetési problémát okozott. Lehetőség van a lítium-vas-foszfát elektromos vezetőképességének bizonyos mértékig javítására hagyományos grafit por alkalmazásával, de nem éri el az ideális állapotot. Ha a grafénpor felhasználása a módosított lítium-foszfát felületén nagymértékben javítja a lítium-foszfát vezetőképességét, jelentősen csökkenti az akkumulátor-ellenállást, ezáltal növelve az akkumulátor nagy áram kapacitását.

A kérelem csak a grafén alkalmazások területének része, alkalmazási lehetőségei nagyon szélesek, a hazai és külföldi tudományos közösség számára elismert. Ezért az aktív graféngyártás és alkalmazáskutatás fejlesztése az anyagtudomány stratégiai témája, amely figyelemre méltó.


Vizsgálat
Send
Termék kategória
Lépjen kapcsolatba velünk
Cím: 8, 9 nyugat Tai Lake Avenue, növényi Wujin Economic Development Zone, Changzhou, Jiangsu, Kína.
Telefon: 0519-81230981
Fax: 0519-81230998
E-mailben: sales@thesixthelement.com.cn
A hatodik elem (Changzhou) anyagok Technology Co., Ltd.