Service Hotline
0519-81230981
Hírek
Haza > Hírek > Tartalom

Termék kategória

Kapacitív érintőképernyős panel előnyei és hátrányai

A kapacitív érintőképernyős érzékelő képernyő egy négyrétegű kompozit üvegablak, a belső felület üveglapja és a vezetőképes réteggel bevont szendvics, a legkülső réteg egy vékony réteg szilikát üveg védőréteg. Amikor érintse meg a képernyőt az érzékelő képernyőjén lévő ujjával, a test elektromos mezőjével és az érintőképernyővel és az érintőképernyő felületével összekapcsoló kondenzátor létrehozásához, a nagyfrekvenciás áramhoz a kondenzátor közvetlen vezető, így az ujjak az érintkezési ponttól kis áramot szív le. Ez az áram az érintőképernyő négy sarkából az elektródákból áramlik ki, és a négy elektródon átáramló áram arányos az ujjától a négy sarkáig terjedő távolsággal. A vezérlő kiszámítja az érintési pont helyzetét a négy aktuális arány precíz kiszámításával. A hagyományos ellenállású érintőképernyőhöz képest a Kapacitív Touch Panel előnyei a következő szempontok:

1. Működés újdonság. Kapacitív érintőképernyős panel multi-touch, intuitívabb működtetés, több szórakozás.

2, Nem könnyű megérinteni. Mivel a kapacitív érintőképernyőt érzékelni kell az aktuális testnek, csak az emberi test működik, más objektumok nem érintik meg a megfelelőt, így az alapvető, hogy elkerüljék a hamis érintés lehetőségét.

3. Nagy tartósság. Összehasonlítva a rezisztív érintőképernyővel, Kapacitív Touch Panel a port, a víz, a kopás és egyéb szempontok a jobb teljesítmény.

Mivel a jelenlegi legitim piros érintőképernyős technológia, a Kapacitív Touch Panel, bár az interfész gyönyörű, multi-touch, csak az emberi test és egyéb előnyöket, de ugyanakkor a következő hiányosságokat:

1. a pontosság nem magas. Műszaki okokból hiányzik a kapacitív érintőképernyő pontossága is, mint a rezisztív érintőképernyő. És csak akkor használja az ujjait, hogy bejusson, a kis képernyőn is nehezen érhető el a kézírásos bevitel összetettebb azonosítása.

2. A környezet hatása. A hőmérséklet és a páratartalom és más környezeti tényezők megváltoznak, ez a kapacitív érintőpanel instabilitását, vagy akár sodródását okozza. Mint például a felhasználó egyidejű használata a test közelében a képernyő okozhat sodródás, még a zsúfolt tömeg is okozhat sodródást. Ez főként a kapacitív érintőképernyős technológia működési elvének köszönhető, bár a felhasználó ujjai a képernyő közelebb, de sok a képernyő közelében sokkal nagyobb, mint az elektromos mező ujjai, ugyanakkor befolyásolja az érintő pozíciót ítélni.

3. Magas költségek Továbbá az LCD panelhez csatlakoztatott érintőpadon lévő aktuális kapacitív érintőképernyő még mindig vannak technikai nehézségekkel, a hozam nem magas, így gyakorlatilag növeli a kapacitív érintőképernyő költségét.


Vizsgálat
Send
Termék kategória
Lépjen kapcsolatba velünk
Cím: 8, 9 nyugat Tai Lake Avenue, növényi Wujin Economic Development Zone, Changzhou, Jiangsu, Kína.
Telefon: 0519-81230981
Fax: 0519-81230998
E-mailben: sales@thesixthelement.com.cn
A hatodik elem (Changzhou) anyagok Technology Co., Ltd.